Koncernen

UNICYKEL

Unicykel startades av ett par cykelentusiaster på Hisingen i Göteborg i slutet av 70-talet.
Målsättningen var redan från början att erbjuda sportiga cyklar som var avsedda för den svenska marknaden med en riktigt hög kvalité. Det stora lyftet kom 1981 då man kom i kontakt med det Japanska företaget Kawamura i Kobe. Ett avtal slöts gällande deras varumärke Nishiki. Man importerade lösa ramar samt komponenter från världens ledande tillverkare och byggde därefter ihop cyklarna på samma hantverksmässiga sätt som sker än idag.

2009 flyttades verksamheten till större och mer ändamålsriktiga lokaler vilket gjorde att produktionen kunde ökas ytterligare. Idag äger vi namnrättigheten till Nishiki själva och skapar därmed ett helt unikt sortiment av cyklar för Sverige. Våra ledord är fortfarande de samma som vid starten: Erbjuda sportiga cyklar till den svenska marknaden med en riktigt hög kvalité.

2015 övergick ägandet av Unicykel till HF Christiansen AS, Danmarks största cykelkoncern.

2016 övertog Unicykel sitt svenska systerföretag HF Christiansen cyklar AB. Detta ger oss oanade möjligheter inför framtiden då vi blir en av Sveriges största cykelgrossister med flera högintressanta danska cykelmärken samt ett stort sortiment av tillbehör och reservdelar.